Inför ditt besök


Här följer lite information till dig inför ditt och vovvens besök hos mig. 

Förväntningar på första besöket
Under din hunds första besök hos mig lägger jag ner mycket tid på att skapa en trygg och lugn plats där det ska gå att utföra en besiktning av hundens rörelsehälsa. Många hundar har stressiga erfarenheter av besök hos veterinärer och kloklippare och tycker att själva hanteringen är jobbig. Jag använder ofta en hel del godis för att snabbt kunna skapa en positiv känsla kring besöket och det jag behöver göra. 
Om jag upplever att din hund blir för stressad av situationen så kommer jag föreslå att vi delar upp besöket på två eller flera tillfällen för att ge din hund en chans att få lite kontroll över situationen och på så sätt inte öka det trauma som hantering med tvång är för hunden. 

Rastning
Se gärna till att din hund är välrastad inför besöket. Rasta inte hunden på gården utanför mottagningen med hänsyn till min hyresvärd.

Parkering
Parkering finns precis bredvid lokalen. 

Er tur
Jag har inget väntrum utan jag kommer och hämtar dig och vovven utanför porten när det är er tur.

Ta med
Ta gärna med lite extra gott godis eller särskilt godis för den allergiska vovven som vi kan använda när jag går igenom hunden. Jag brukar rekommendera mjukost för de hundar som tycker att hantering är extra jobbigt. Det har en lugnande effekt.
Det kan också vara bra att ta med en filt eller en leksak som hunden tycker om som den kan ligga på när den tar en paus i undersökningen.


Smittsamma sjukdomar/parasiter

Hundar som bär på smittsamma sjukdomar eller har parasiter som smittar får söka vård hos veterinär och behandlas för sina tillstånd samt bli friskförklarade innan de kan komma på ett besök. Om jag misstänker att din hund har en smittsam sjukdom kan jag behöva be er att gå och återkomma efter ett veterinärbesök. 

Magbesvär / kräkningar
Om din hund har varit dålig i magen med diarée eller kräkningar så vill jag att ni avbokar och att vovven är symptomfri i 48 timmar innan vi ses. Här gäller inte avbokningsregeln om 24 timmar. 

Löptikar
Hundar som löper är välkomna så länge de bär tikskydd och inte är i höglöp.

Om du har frågor inför ditt besök går det jättebra att mejla mig på info@stockholmshundhalsa.se.

Efter ditt besök


Efter ditt och vovvens besök är det bra att tänka på att den kan vara trött och behöva få vila, så planera inte in några fler aktiviteter det närmaste dygnet.
Se till att ha färskt vatten tillgängligt då hunden kan vara extra törstig efter en behandling. Den kan också behöva kissa lite mer än vanligt.  
Alla hundar reagerar olika på behandling och hantering, vissa kan få mer ont av en behandling medan andra blir mer smärtfria. Om du har frågor gällande din hunds mående efter en behandling går det alltid bra att ringa eller smsa till 0704357278.