Tjänster

Stockholms Hundhälsa erbjuder tjänster för friskvård och rehabilitering i syfte att stärka, underhålla och rehabilitera hundens rörelsehälsa.
Målet är att ge hunden alla möjligheter till ett långt, aktivt och smärtfritt liv.

Innan behandling

 • Att hunden är rastad
 • Att hunden är ren och torr i pälsen
 • Att hunden inte ätit nyligen
 • Att hunden inte varit magsjuk/dålig i magen de närmaste 48 timmarna
 • Att du har informerat mig om hundens hälsostatus

Efter behandling

 • Låt hunden vila i 24h
 • Låt din hund få tillgång till vatten och rastning
 • Var uppmärksam på hundens mående. Den kan få mer ont eller bli skenfrisk då behandlingen sätter igång läkande processer i kroppen.

Hunden bör inte behandlas

 • Om den är under 6 månader
 • Om den är under tillfällig kortisonbehandling
 • Om den är dräktig
 • Om den är magsjuk
 • Om den har sjukdom som cancer/epilepsi/diabetes/ allvarlig hjärtsjukdom
 • Om den har en pågående infektion
 • Har en smittsam sjukdom 

Friskvårdskontroll / Nybesök

En friskvårdskontroll är till för att ge dig en aktuell bild av din hunds rörelsehälsa.
Under ett friskvårdsbesök studeras hundens rörelseapparat grundligt i syfte att upptäcka eller utesluta att hunden har problem i sin rörelsehälsa. En fullständig genomgång av hundens skelett, muskler, leder, senor, ligament, nerver och bindväv utförs. Jag går sedan igenom analysen med hundens människa med rekommenderad fortsatt behandling/hemgångsråd. Besöket avslutas med att hunden behandlas med massage, laser eller elektroterapi av de områden som är i behov. Läs mer om friskvård här.
Pris: 950 kr
Tid: 75 minuter


 

Rehabilitering / Nybesök

När din hund är i behov av rehabilitering bokar du ett nybesök där jag går igenom hundens rörelseapparat likt vid en friskvårdskontroll med hänsyn till hundens skada och tar del av eventuella operationsprotokoll och remiss från veterinär. Därefter lägger jag upp en rehab-plan tillsammans med dig för bästa resultat. Läs mer om rehabilitering här.
Pris: 950 kr
Tid: 75 minuter


 

Hält- och Smärtutredning

Misstänker du att din hund har ont? Upplever du att den rör sig annorlunda än tidigare, eller har ett förändrat beteende? Har du varit hos veterinär för problemet men inte fått tillräckliga svar? Då kan du boka tid för en hält- och smärtutredning. Utredningen tar 90 minuter och innehåller en fullständig rörelseanalys med genomgång av skelett, muskler, leder, senor, ligament,  nerver och bindväv samt en noggrann kartläggning av hundens historia. Besöket avslutas med att jag går igenom analysen med hundens människa och rekommenderar fortsatt behandling/hemgångsråd.
Pris: 950 kr
Tid: 75 min


 

Återbesök - rehab och friskvård

Ett återbesök är till för att följa upp en friskvårdskontroll eller fortsatt behandling i rehabiliterande syfte.
I ett återbesök ingår behandling av massage, laser, elektroterapi och/eller djupvåg samt rehabövningar och friskvårdstips.
* Ett återbesök kan bokas senast 3 månader efter senaste friskvårdskontrollen.
Pris: 550-890 kr
Tid: 30-60 minuter


 

Vattentrask

Vattentrask är ett fantastiskt träningsredskap för såväl rehabilitering som friskvård. Träning i vattentrask avlastar lederna, bygger muskler och återskapar funktion. Det 28-gradiga vattnet är särskilt anpassat för vovvar med artros. Vattentrask går att boka som 5-kort, 10-kort eller för enstaka tillfällen. 
* Kan bokas efter att hunden genomgått en friskvårdskontroll.

Pris: 550 kr
Tid: 30 min

 

Massage och stretching av muskler och bindväv (fascia)

Med massage behandlar man både muskler och bindväv i syfte att öka cirkulationen, släppa på spänningar och läka trauman i kroppen. Innan du bokar du bokar din tid är det bra om du läser lite mer om massagen här.
Pris: 550-890 kr
Tid: 30-60 minuter
*Kan bokas efter att en har varit på en friskvårdskontroll.


 

Elektroterapi

Behandling med elektroterapi handlar om att skicka välgörande ström genom delar av kroppen som är i behov av cirkulationsökning, smärtlindring, avslappning. Det är en skonsam, ofarlig behandlingsform som är väldigt effektiv när det kommer till att behandla bland annat muskelskador, nervskador, neuralgier, kroniska inflammationer, svullnader och smärttillstånd.
Innan du bokar din tid är det bra om du läser igenom informationen här.
Pris: 550 kr
Tid: 30 minuter
*Kan bokas efter att en har varit på en friskvårdskontroll.


 

Laserterapi

Laserbehandling innebär att en låter välgörande ljus sprida sig i kroppen och påverka cirkulation och kroppens egna rehabsystem på ett stärkande sätt. Laserbehandling har ett brett användningsområde från sårskador till neuralgier, artros muskel- och senskador. Lasern har särskilt god effekt på gamla vovvar.
Innan du bokar din tid är det bra att du läser igenom informationen här. 
Pris: 550 kr
Tid: 30 minuter
*Kan bokas efter att en har varit på en friskvårdskontroll.


 
 

Balansboll

Balansbollsträning är en rolig och mycket effektiv metod för att skapa styrka, balans och proprioception hos hunden. Den används såväl i friskvårdssyfte som vid rehabilitering. Vid ett första tillfälle får en gå en introduktion i balansbollsträning och kan därefter träna sin hund hemma. Innan du bokar din tid är det bra att du läser igenom informationen här.
Pris: 550 kr
Tid: 30 minuter


 

Fysträning

För vovvar som behöver mer rörelse i sina liv erbjuder vi Fysträning - paketlösningar med aktiviteter och behandlingar för bästa möjliga hundhälsa. Genom varierade aktiviteter får din hund chansen att använda sin fantastiska kropp så som det var tänkt. Genom kontiuerliga behandlingar behåller den sin form och styrka.  
Här kan du läsa mer om det  Fysträning.


 

Frivillig hantering - introduktion

Frivillig hantering går ut på att skapa ett samarbete mellan dig och din hund där din hund kan vara med och bestämma i situationer som handlar om hantering. Exempelvis att klippa klorna, borsta tänderna, gå till hundfrisören eller vid veterinärbesök.
Genom att tolka och lyssna på hundens signaler kan vi skapa ett gemensamt språk där hunden kan delta frivilligt i hanteringssituationer. 

Pris: 850 kr
Tid: 45 minuter


Traumabehandling med Frivillig hantering

Denna tjänst är till för hundar som redan hunnit utveckla en rädsla och obehag inför hantering. Exempelvis rädsla vid veterinärbesök, hundfrisören eller vid kloklippning. Behandlingen går ut på att under 5 tillfällen arbeta med frivillighet i de situationer där hunden känner sig maktlös. Genom att vi lyssnar på och respekterar hundens gränser vinner vi tillbaka ett förtroende och därifrån kan vi skapa ett gemensamt språk där hunden kan säga ja och nej till hantering. Vi använder din hunds motivatorer för att få hunden att säga ja till hantering. 

Vi ses vid 5 tillfällen och ni kommer också att jobba på hemma med övningar mellan besöken. 

Pris:  4000 kr (5% rabatt)
Tid: 5 x 45 minuter