Tjänster

Stockholms Hundhälsa erbjuder tjänster för friskvård och rehabilitering i syfte att stärka, underhålla och rehabilitera hundens rörelsehälsa.
Målet är att ge hunden alla möjligheter till ett långt, aktivt och smärtfritt liv.

Innan behandling

 • Att hunden är rastad
 • Att hunden är ren och torr i pälsen
 • Att hunden inte ätit nyligen
 • Att du har informerat mig om hundens hälsostatus

Efter behandling

 • Låt hunden vila i 24h
 • Låt din hund få tillgång till vatten och rastning
 • Var uppmärksam på hundens mående. Den kan få mer ont eller bli skenfrisk då behandlingen sätter igång läkande processer i kroppen.

Hunden bör inte behandlas

 • Om den är under 6 månader
 • Om den är under kortisonbehandling
 • Om den är dräktig
 • Om den har sjukdom som cancer/epilepsi/diabetes/ allvarlig hjärtsjukdom
 • Om den har en pågående infektion
 • Har en smittsam sjukdom 

Friskvårdskontroll / Nybesök

En friskvårdskontroll är till för att ge dig en aktuell bild av din hunds rörelsehälsa.
Under ett friskvårdsbesök studeras hundens rörelseapparat grundligt i syfte att upptäcka eller utesluta att hunden har problem i sin rörelsehälsa. En fullständig genomgång av hundens skelett, muskler, leder, senor, ligament, nerver och bindväv utförs. Jag går sedan igenom analysen med hundens människa med rekommenderad fortsatt behandling/hemgångsråd. Besöket avslutas med att hunden behandlas med massage, laser eller elektroterapi av de områden som är i behov. Läs mer om friskvård här.
Pris: 850 kr
Tid: 75 minuter


 

Rehabilitering / Nybesök

När din hund är i behov av rehabilitering bokar du ett nybesök där jag går igenom hundens rörelseapparat likt vid en friskvårdskontroll med hänsyn till hundens skada och tar del av eventuella operationsprotokoll och remiss från veterinär. Därefter lägger jag upp en rehab-plan tillsammans med dig för bästa resultat. Läs mer om rehabilitering här.
Pris: 850 kr
Tid: 75 minuter


 

Hält- och Smärtutredning

Misstänker du att din hund har ont? Upplever du att den rör sig annorlunda än tidigare, eller har ett förändrat beteende? Då kan du boka tid för en hält- och smärtutredning. Utredningen tar 90 minuter och innehåller en fullständig rörelseanalys med genomgång av skelett, muskler, leder, senor, ligament,  nerver och bindväv samt en noggrann kartläggning av hundens historia. Besöket avslutas med att jag går igenom analysen med hundens människa och rekommenderar fortsatt behandling/hemgångsråd.
Pris: 850 kr
Tid: 75 min


 

Återbesök - rehab och friskvård

Ett återbesök är till för att följa upp en friskvårdskontroll eller fortsatt behandling i rehabiliterande syfte.
I ett återbesök ingår behandling av massage, laser, elektroterapi och/eller djupvåg samt rehabövningar och friskvårdstips.
* Ett återbesök kan bokas senast 3 månader efter senaste friskvårdskontrollen.
Pris: 350-625 kr
Tid: 30-60 minuter


 

Vattentrask

Vattentrask är ett fantastiskt träningsredskap för såväl rehabilitering som friskvård. Träning i vattentrask avlastar lederna, bygger muskler och återskapar funktion. Det 28-gradiga vattnet är särskilt anpassat för vovvar med artros. Vattentrask går att boka som 5-kort, 10-kort eller för enstaka tillfällen. 
* Önskvärt att hunden har genomgått en friskvårdskontroll innan den påbörjar träning. 

Pris: 550 kr
Tid: 30 min

 

Massage och stretching av muskler och bindväv (fascia)

Med massage behandlar man både muskler och bindväv i syfte att öka cirkulationen, släppa på spänningar och läka trauman i kroppen. Innan du bokar du bokar din tid är det bra om du läser lite mer om massagen här.
Pris: 350-550 kr
Tid: 30-60 minuter
*Kan bokas efter att en har varit på en friskvårdskontroll.


 

Elektroterapi

Behandling med elektroterapi handlar om att skicka välgörande ström genom delar av kroppen som är i behov av cirkulationsökning, smärtlindring, avslappning. Det är en skonsam, ofarlig behandlingsform som är väldigt effektiv när det kommer till att behandla bland annat muskelskador, nervskador, neuralgier, kroniska inflammationer, svullnader och smärttillstånd.
Innan du bokar din tid är det bra om du läser igenom informationen här.
Pris: 350 kr
Tid: 30 minuter
*Kan bokas efter att en har varit på en friskvårdskontroll.


 

Laserterapi

Laserbehandling innebär att en låter välgörande ljus sprida sig i kroppen och påverka cirkulation och kroppens egna rehabsystem på ett stärkande sätt. Laserbehandling har ett brett användningsområde från sårskador till neuralgier, artros muskel- och senskador. Lasern har särskilt god effekt på gamla vovvar.
Innan du bokar din tid är det bra att du läser igenom informationen här. 
Pris: 350 kr
Tid: 30 minuter
*Kan bokas efter att en har varit på en friskvårdskontroll.


 

Djupvågsbehandling

Mer info kommer....
Innan du bokar din tid är det bra att du läser igenom informationen här.
Pris: 650 kr
Tid: 60 minuter
*Kan bokas efter att en har varit på en friskvårdskontroll.


 

Balansboll

Balansbollsträning är en rolig och mycket effektiv metod för att skapa styrka, balans och proprioception hos hunden. Den används såväl i friskvårdssyfte som vid rehabilitering. Vid ett första tillfälle får en gå en introduktion i balansbollsträning och kan därefter träna sin hund hemma. Det går också att boka in tider för att träna i lokalen. Innan du bokar din tid är det bra att du läser igenom informationen här.
Pris: 350-550 kr
Tid: 30-60 minuter
* Kan bokas fristående som introduktion eller som en del i rehabilitering/träning


 

Fysträning

För vovvar som behöver mer rörelse i sina liv erbjuder vi Fysträning - paketlösningar med aktiviteter och behandlingar för bästa möjliga hundhälsa. Genom varierade aktiviteter får din hund chansen att använda sin fantastiska kropp så som det var tänkt. Genom kontiuerliga behandlingar behåller den sin form och styrka.  
Här kan du läsa mer om det  Fysträning.


 

Hanteringsträning

Ibland kan hunden behöva vänja sig vid situationen att bli behandlade.
För detta ändamål går det att boka in en hanteringsträning där hunden får lära känna miljön och situationen för att vid nästa besök kunna genomgå en behandling. Ibland kan det behövas ett första tillvänjningsbesök för hunden att känna sig trygg med situationen.
Pris: 350 kr
Tid: 30 minuter