Rehabilitering

Rehabilitering går ut på att återskapa hundens funktion så som den var innan en skada/operation. Hur en lyckas med en bra rehabilitering beror på lite olika faktorer, men en viktig aspekt är att komma ingång med rehabiliteringen så fort som möjligt. Du kan be din veterinär remittera din hund till Stockholms Hundhälsa. Här hittar du information om remittering.

Faktorer för en lyckad rehabilitering

Rehabilitering är oftast ett tidskrävande och känslomässigt åtagande som kräver tålamod och engagemang. För dig som hundägare kan det innebära att du behöver anpassa om livet en del för att kunna ge din hund den omsorg och träning den behöver för att bli återställd. För att underlätta den processen är det viktigt att ha tillgång till stöd och behandling av sin rehab-terapeut. Har du frågor om din hunds rehab, skicka ett mejl till info@stockholmshundhalsa.se.

Avgörande faktorer
  • Skadans omfattning
  • Hundens övriga hälsa och personlighet
  • Kunnig och tillgänlig rehab-terapeut
  • Komma igång tidigt
  • Engagerade ägare

Vanliga anledningar till rehabilitering

Som nämnts tidigare så betyder rehabilitering att återskapa funktion och rörelse så som den var innan en skada uppstod eller en operation. Därför kan, på sätt och vis, även behandling av en spänd muskel räknas som rehabilitering.  En spänd muskel begränsar hundens rörelser och kan, om den går obehandlad, leda till att hunden börjar avlasta och vi har en kropp i obalans som gör allt för att stabilisera sig. En hälta som uppstår kan därför vara ett resultat av en längre tids felbelastning. Därför är det viktigt att en hittar ursprunget till hältan, vilket kan sitta någon helt annan stans än i det haltande benet. 


Ibland kan det behövas en rehabiliteringsplan med flera insatser där ett besök till en veterinär med smärtlindring/ inflammations-dämpande som första åtgärd. Däremot är medicinering nästan alltid en tillfällig lösning som måste kombineras med rehab för att verkligen komma åt problemet. Annars är det bara en tidsfråga innan det återkommer.
I vissa fall behöver hunden opereras för att återskapa funktion. Då kan det vara bra att ta kontakt med en Canineopat innan för att tillsammans med veterinären planera för att komma igång med rehaben.

Priser

Då varje rehabilitering är individuell är det svårt att ge en exakt prissättning i förväg. Därför har vi tagit fram ett rehab-paket som innehåller allt du behöver. 

Abonnemang
Det går att köpa ett rehabpaket för 8400 kr som ger en tillgång till 10 besök och med avstämningssamtal via video. Den första månaden rekommenderas oftast 2 besök i veckan beroende på skadan. 

Försäkring 
De flesta hundförsäkringar i dag innehåller rehabilitering. Kolla gärna upp vad som gäller för din hunds försäkring.