Om Stockholms Hundhälsa

Jag som driver Stockholms Hundhälsa heter Jojo Stenberg och jag lever i Stockholm tillsammans med min sambo, vårt gemensamma barn, mina två hundar och sambons två katter. Att det skulle bli hundar just som blev min passion var egentligen givet redan från början även om det tog mig lite tid att komma dit.
Jag hade den stora lyckan att få växa upp med hundar (se dem nedan), från att jag var ett år till dess jag flyttade hemifrån var de mina bästa vänner. Det skulle ta ett decenium innan jag vågade skaffa min första egna vovve, mopsen Alfons. Vi blev familj, han och jag och vi fick 14 fantastiska år tillsammans innan han somnade in hösten 2020. 
Det var tack vare Alfons som jag först kom i kontakt med en hundfysioterapeut när han fick problem med sitt bakparti.  Jag förstod där och då att det var detta jag ville göra. Jag sökte till Canineopatprogrammet vid UPH Academy (Utbildningscentrum för Professionell Häst/Hund och Humanvård) och kom in. Under min utbildning startade jag upp Stockholms Hundhälsa och erbjuder sedan 2018 rehabilitering och friskvård för hundar i Stockholmsområdet.

 I samma veva började jag realisera en efterlängtad dröm om att skaffa en till hund. I juli 2019 kom Otis, en adoptivvovve från Ryssland, och i maj 2021 kom Indy från Grekland.

Hundar är det absolut bästa jag vet! Varje nytt möte med en hund är ett privilegium som jag vill förvalta på bästa sätt. Genom en genuin nyfikenhet för hunden som individ och vad den har varit med om går jag in i mitt uppdrag som Canineopat med ett stort engagemang. Jag lär mig av alla hundar och deras människor och det är något jag aldrig vill sluta med!

Utbildning

 

  • Hundpsykolog, Hundens Hus Stockholm, 2020-pågående
  • Hundinstruktör, Hundens Hus Stockholm, 2020-pågående
  • Certifierad Canineopat, UPH Academy, 2018-2019
  • Diplomerad Massageterapeut för hund, UPH 2018
  • Djurvårdare på utökad nivå 2, UPH, 2018-2019
  • Diplomerad Balansbollsinstruktör, Svenska Fysioterapiskolan, 2019
  • Fascinerande Fascia, Svenska Fysioterapiskolan, 2019
  • Ledpalpation, Sport Dog Academy, 2020
  • Water Tread Mill, Sport Dog Academy, 2020

Tryggt bemötande

 

H-Märkt
För mig är det viktigt att både hund och kund känner sig trygga med mig och mina metoder. Därför är jag medlem i Sveriges Hundföretagares förening och har erhållit  H-märkningen. H-märkning är en officiell kvalitetsmärkning som utarbetats av Sveriges Hundföretagare tillsammans med deras yrkesråd. H-märket är till för att hjälpa konsumenter av hundtjänster att aktivt välja seriösa företagare, utbildade utövare med hög ansvarskänsla och yrkesstolthet. Med H-märket förknippas god redovisningssed, journalföring, tystnadsplikt och regelbundna utvärderingar. I dagens Sverige får vem som helst kalla sig hundinstruktör, hundfrisör, hundpsykolog, hundfysioterapeut med mera. H-märkning hjälper dig som kund att anlita någon som är erkänd och dokumenterad.

REKO
Jag räknar mig också till REKO Hundtjänster vilket innebär att jag använder positiv förstärkning i mitt bemötande med alla hundar. REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omtanke, något som jag jag tar med mig in i alla mina hundmöten. 

Frivillig Hantering (FEAR FREE)
För mig är det viktigt att alla hundar jag behandlar får ett tryggt och positivt möte där de känner att de är med på det som händer och kan påverka sin situation. Därför lägger jag gärna ner extra tid på att bygga en ömsesidig relation, så gott det är möjligt. Jag vill att hundarna ska trivas hos mig och ha roligt!

Ansvarsförsäkrad
Jag och min verksamhet är försäkrad i IF vilket betyder att jag tar fullt ansvar om något skulle hända under den tid som hunden vistas i min lokal.