Om Stockholms Hundhälsa

Jag som driver Stockholms Hundhälsa heter Jojo Stenberg och jag lever i Stockholm tillsammans med min sambo, vårt gemensamma barn, mina två hundar och sambons två katter. Att det skulle bli hundar just som blev min passion var egentligen givet redan från början även om det tog mig lite tid att komma dit.
Jag hade den stora lyckan att få växa upp med hundar (se de nedan), från att jag var ett år till dess jag flyttade hemifrån var de mina bästa vänner. Därefter följde en tid av universitetsstudier och extraknäck innan jag landade i en ideell förening med fokus på mänskliga rättigheter. I samma veva blev hundlängtan för stor och jag skaffade min första egna vovve, mopsen Alfons, idag 13 år. Vi blev familj, han och jag, och det finns ingen som står mig närmare.

Efter 10 år som projektledare inom civilsamhället var jag redo för något nytt. Samtidigt blev Alfons, då 10 år, dålig i sitt bakparti och jag kom för första gången i kontakt med en hundfysioterapeut. Jag förstod där och då att det var detta jag ville göra. Jag sökte till Canineopatprogrammet vid UPH Academy (Utbildningscentrum för Professionell Häst/Hund och Humanvård) och kom in. Under min utbildning startade jag upp Stockholms Hundhälsa och erbjuder sedan 2018 rehabilitering och friskvård för hundar i Stockholmsområdet. I samma veva började jag realisera en efterlängtad dröm att skaffa en till hund. I juli 2019 kom Otis, en adoptivvovve från Ryssland, och förälskelsen var ett faktum.
Hundar är det absolut bästa jag vet! Varje nytt möte med en hund är ett privilegium som jag vill förvalta på bästa sätt. Genom en genuin nyfikenhet för hunden som individ och vad den har varit med om går jag in i mitt uppdrag som Canineopat med ett stort engagemang. Jag lär mig av alla hundar och deras människor och det är något jag aldrig vill sluta med!

Utbildning

 

 • Certifierad Canineopat, UPH Academy, Utbildningscenter för Professionell Häst-, Hund- och Humanvård 2018-2019
 • Diplomerad Massageterapeut för hund, UPH, 2018
 • Djurvårdare på utökad nivå 2, UPH, 2018-2019
 • Diplomerad Balansbollsinstruktör, Svenska Fysioterapiskolan, 2020
 • Fascinerande Fascia vid Svenska Fysioterapiskolan, november 2019
 • Ledpalpation, Sport Dog Academy, 2020
 • Water Tread Mill, Sport Dog Academy, 2020
 • Tryggt bemötande

   

  H-Märkt
  För mig är det viktigt att både hund och kund känner sig trygga med mig och mina metoder. Därför är jag medlem i Sveriges Hundföretagares förening och har erhållit  H-märkningen. H-märkning är en officiell kvalitetsmärkning som utarbetats av Sveriges Hundföretagare tillsammans med deras yrkesråd. H-märket är till för att hjälpa konsumenter av hundtjänster att aktivt välja seriösa företagare, utbildade utövare med hög ansvarskänsla och yrkesstolthet. Med H-märket förknippas god redovisningssed, journalföring, tystnadsplikt och regelbundna utvärderingar. I dagens Sverige får vem som helst kalla sig hundinstruktör, hundfrisör, hundpsykolog, hundfysioterapeut med mera. H-märkning hjälper dig som kund att anlita någon som är erkänd och dokumenterad.

  REKO
  Jag räknar mig också till REKO Hundtjänster vilket innebär att jag använder positiv förstärkning i mitt bemötande med alla hundar. REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omtanke, något som jag jag tar med mig in i alla mina hundmöten.

  Ansvarsförsäkrad
  Jag och min verksamhet är försäkrad i IF vilket betyder att jag tar fullt ansvar om något skulle hända under den tid som hunden vistas i min lokal.

  Samarbeten

  RUNNING DOGS

  Running Dogs erbjuder löpträning och barmarksdrag för hundar i hela Sverige. Stockholms Hundhälsa erbjuder de tränande stockholmshundarna kontinuerliga friskvårdskontroller till ett reducerat pris med 20%.

  SVERIGES LEDARHUNDSFÖRARE (SLHF)

  Sveriges ledarhundsförare är Sveriges förening för ledarhundsförare, en rikstäckande förening och arbetar både med intressepolitiska frågor och utbildning/träffar för synskadade med ledarhund. Vårt samarbete går ut på att alla medlemmar inom SLHF har möjligheten till ett reducerat pris om 20% vid behandling.


  Körsbärsvägen 10
  Tekniska Högskolan
  0704 35 72 78
  info@stockholmshundhalsa.se

  Betalning:
  Swish 123 268 69 05
  Bangiro 5335-2332

  Företaget innehar F-skatt.

  Facebook
  https://www.facebook.com/stockholmshundhalsa/

  Instagram
  Stockholms hundhälsa